DNS-välimuistin tyhjentäminen pakottaa DNS-palvelun lähettämään kyselyn DNS-palvelimeen välimuistiin tallennettujen tietojen käyttämisen asemesta. Voit haluta tyhjentää DNS-välimuistin, jos siirrät ja muutat WWW-sivustoja tai jos saat toistuvasti virheilmoituksia, vaikka tiedät kirjoittamasi WWW-osoitteen olevan oikea.

Windows XP

1. Valitse Käynnistä-valikosta Suorita.
  2. Kirjoita Avaa-kenttään cmd ja valitse OK.
  3. Kirjoita näyttöön tulevaan ikkunaan ipconfig /flushdns ja paina Enter-näppäintä.
  4. Näyttöön pitäisi tulla sanoma siitä, että DNS-tulkintatoiminnon välimuistin tyhjentäminen onnistui.

Windows Vista ja Windows 7

1. Valitse Käynnistä-valikosta Kaikki ohjelmat > Apuohjelmat, napsauta hiiren kakkospainikkeella Komentorivi-kohdetta ja valitse pikavalikosta Suorita järjestelmänvalvojana. Jos Windows pyytää lupaa jatkamiseen, valitse Jatka.
  2. Kirjoita näyttöön tulevaan ikkunaan ipconfig /flushdns ja paina Enter-näppäintä.
  3. Näyttöön pitäisi tulla sanoma siitä, että DNS-tulkintatoiminnon välimuistin tyhjentäminen onnistui.